Saveti/blog

Ovde možete kao Klijent pronaći dosta stručnih tekstova iz velikog broja kategorija radova, videti interesantne ideje, ali i sagledati pravne savete pre početka Vašeg građevinskog poduhvata.

Kao Izvođač radova, možete pročitati edukativne tekstove i pronaći savete za najbolji rezultat Vašeg rada na SviMajstori.com.

logoOutline

Uređenje prostora u savremenom vremenu obuhvata veliki broj inovativnih ideja i tehnika koje stvaraju unikatan dizajn. Ukrasni kamen na zidu danas je neverovatno moderan i ostavlja fantastičan vizuelni efekat i odličan izbor je za svaki stil i prostor. Posebno je popularan kamen na zidu u dnevnom boravku u kombinaciji sa gipsanim zidovima i policama, kao efektan način da se dom učini luksuznijim.

Dok se nekada kamen koristio za ukrašavanje staza, dvorišta i generalno eksterijera, danas je poželjan i u unutrašnjosti kuća, stanova, čak i poslovnih prostora. Ukrasni kamen na zidu postavlja se jednostavno, ali zahteva profesionalni pristup, pedantnost i iskustvo, kako bi bio trajno umetničko delo vrhunskih majstora.

kamen na zidu

Kamen na zidu ima veliki broj vrsta i boja

Velika prednost koju ima ukrasni kamen na zidu, jeste odličan asortiman vrsta, boja, dezena i dizajnova. Zbog toga, bez obzira o kojim preovlađujućim nijansama da se radi, kamen na zidu daje živopisan efekat vredan svake pažnje. Može da bude u gotovo svim bojama i nijansama, a paleta boja je još rasprostranjenija ukoliko se radi o veštačkoj varijanti. Svakako, prirodni kamen na zidu ima posebnu draž koja odiše svežinom i tonovima oaze spoljašnjosti i reljefa okruženja. 

Važno je da se odabere kamen koji će uneti kontrast u dnevni boravak, ostaviti snažan utisak, ili čak se jednostavno stopiti sa dizajnom ostatka enterijera. Sigurno je, svojim bojama i dezenima privlači pažnju. Kako odabrati odgovarajući kamen za dnevni boravak? Važno je da se u obzir uzme raspoloživ prostor zidova, namena i ukupna kvadratura prostorije. Najbolje je da se za raskošan i visok dnevni boravak odabere kamen na zidu koji će imati veće dimenzije, kao i strukturu i dizajn. Kada se radi o manjim domovima – kućama ili stanama čiji je dnevni boravak manjih dimenzija, savet je uvek odabrati svetlije tonove kamena, kao i minimalistički dizajn. Takav izbor je savršen čak i za pokrivanje svega nekoliko kvadrata prostorije kamenom.

Ukrasni kamen na zidu zahteva profesionalno postavljanje

Da bi se kamen na zidu u dnevnom boravku postavio kvalitetno, uredno i bez nereda i škarta, bitno je angažovati majstore kojima je to deo redovnih usluga. U pogledu cene, dekorativni kamen na zidu je veoma isplativa i efikasna varijanta. Jednostavna je za održavanje, nema tragova u uglovima zidova, niti zadržavanja prašine i paučine. Poželjno je da se kupi nešto veća količina kamena od potrebne kvadrature, bar oko 10%, za slučaj da tokom lepljenja dođe do pucanja, ili drugih efekata koji dovode do rastura. 

Kada se bira kamen na zidu, kupuje se u predviđenom broju kvadrata. Iste varijante mogu biti odgovarajuće za oblaganje zidova, šankova, stepenica, i drugih elemenata doma. Ukrasni kamen na zidu unosi svežinu i istovremeno toplinu u dnevni boravak i celokupan životni prostor. Unikatan je, dizajniran sa dozom luksuza i zahteva pažljivo rukovanje, posebno kada se govori o lepljenju, odnosno postavljanju na zid. 

Ukrasni kamen na zidu predstavlja moderan način da se unese ovaj novi trend u svoj dnevni boravak. Primetan je, upečatljiv i odličan za održavanje. Savet je da se za ovaj posao angažuju majstori, koji će besprekorno uredno i pedantno nalepiti svaku štanglu, prateći uglove i način uklapanja sa ostatkom kamena. Dobija se potpuno novi prostor koji ostavlja utisak luksuza, savremenost i stila.

Spušteni plafoni sa led rasvetom za idealni ambijent u vašem domu

Renoviranje doma često počinje sa adaptacijom zidova. Biraju se boje, tehnike obrade, dekorativni detalji i drugi načini ulepšavanja zidova i plafona.

pročitaj više...
Koje su cene kod postavljanja pregradnog zida

Idealan način da se brzo i efikasno dobije dodatni prostor u domu ili kancelariji, jeste postavljanjem pregradnih zidova.

pročitaj više...
4 ideje za krečenje

Krečenje predstavlja fenomenalan način da osvežite vaš životni ili poslovni prostor, kao i da unesete vedrinu, notu stila i atraktivnosti.

pročitaj više...