Saveti/blog

Ovde možete kao Klijent pronaći dosta stručnih tekstova iz velikog broja kategorija radova, videti interesantne ideje, ali i sagledati pravne savete pre početka Vašeg građevinskog poduhvata.

Kao Izvođač radova, možete pročitati edukativne tekstove i pronaći savete za najbolji rezultat Vašeg rada na SviMajstori.com.

logoOutline

Kupatilo je deo svakog objekta i mesto na kojem je urednost, pedantnost i kvalitet imperativ. Zaštita kupatila veoma je značajna sa aspekta sprečavanja pojave većih količina vode – poplave i vlage, kao i zadržavanje njenih čestica u vidu buđi. Hidroizolacija za kupatilo način je da se spreči zadržavanje viška vode i narušavanje ne samo izgleda, već i kvaliteta obloga u kupatilu, koje su najčešće u vidu pločica.

Hidroizolacija preko pločica u kupatilu predstavlja svojevrsnu tehniku koja čini podlogu zaštićenom i izolovanom od pojave vode i vlage. Mnogo je načina da se hidroizolacija kupatila realizuje, i svaka od njih zahteva određeni nivo troškova, koji su višestruko opravdani benefitima. 

hidroizolacija kupatila cene

Hidroizolacija za kupatilo – postupak

Hidroizolacija kupatila podrazumeva zaštitu sanitarija, podova i zidova od upornih kapljica vode i pojave vlagi kao i njenih pratećih materija – algi i buđi. Kako je ova prostorija izložena čestom i kontinuiranom protoku vode na umivaoniku, u tuš kabini i kadi, kao i wc šolji i bideu, prisustvo vlage veoma je na visokom nivou. Hidroizolacija preko pločica u kupatilu vrši se uz zaštitne, nevidljive, ali ujedno čvrste i istrajne premaze, koji odbijaju svaku kap vode. 

Hidroizolacija za kupatilo vrši se i na osnovu jednokomponentnog ili dvokomponentnog polimercementa. Svaki tip zahteva pripremanje podloge za realizaciju tehnike, i neophodno je da bude suva, čista i u potpunosti ravna. Ukoliko se na podlozi nalaze neravnine, strane materije ili pukotine, važno je sanirati ih uz mrežice, trake, lepak i premaze. Hidroizolacija kupatila koja se vrši uz smesu ispod pločica na zidovima i podovima, realizuje se uz praškaste materije koje se mešaju miskerom ili ručno sa vodom. 

Hidroizolacija kupatila – cena kao neznatan trošak

Bez obzira da li se hidroizolacija za kupatilo vrši preko pločica ili ispod njih, podrazumeva izdvajanje novčanih sredstava. Trošak predstavlja kupovina materijala – premaza ili smese, pratećih traka, zaštitnika, mrežica i drugih detalja, kao i rad majstora. Hidroizolacija kupatila može se vršiti uz angažovanje rada majstora, dok vlasnik sam kupuje materijal, ili u varijanti da vlasnik plaća kompletnu uslugu angažovanom licu. Kada je u pitanju hidroizolacija kupatila, cena ima okvirne rangove koje zavise od tehnike rada, kvadrature prostora, uslova rada i pratećih usluga. Tako, hidroizolacija kupatila kreće se između 15 i 30 evra po jednom kvadratnom metru. U ovaj iznos uračunat je i sav neophodan materijal. 

Hidroizolacija za kupatilo ima i skuplje varijante, a to su u slučaju da se radi o dvokomponentnoj metodi, kao i brzosušećoj tehnici. Takođe, cene se mogu razlikovati i u zavisnosti da li se bira hidroizolacija preko pločica u kupatilu, ili standardna varijanta koja se nanosi na čiste podove i zidove, odnosno ispod površinske keramike. Uz sve navedeno, hidroizolacija kupatila cenovno varira i od jednog do drugog majstora, kao i proizvođača materijala. 

Hidroizolacija kupatila predstavlja odličnu zaštitnu tehniku, kojom se sprečava pojava i zadržavanje vlage i buđi na pločicama, uglovima zidova i podova, kao i sanitarijama. To je inovativna tehnika koja štiti prostor i čini vazduh svežim i pročišćenjim, bez kondenzacije i zadržavanja vodene pare. Može se odabrati jedna od dostupnih tehnika, a brza, efikasna i delotvorna je i hidroizolacija preko pločica u kupatilu. U svakoj varijanti, hidroizolacija kupatila je isplativa i čini ovaj prostor urednim, čistim i uvek zdravim za boravak i održavanje lične higijene bez pojave bakterija i neželjene vlage.

Koliko košta izgradnja kuće

Kada se razmatra opcija koliko košta izgradnja kuće, veliki broj orijentacionih faktora utiče na konačnu cifru.

pročitaj više...
Redosled renoviranja stana kojim bi trebalo da se vodite

Kako je renoviranje stana često zahtevan i višednevni poduhvat, poželjno je da se, uz konsultovanje sa majstorima i molerima, napravi okviran raspored aktivnosti.

pročitaj više...
Koje su cene kod postavljanja pregradnog zida

Idealan način da se brzo i efikasno dobije dodatni prostor u domu ili kancelariji, jeste postavljanjem pregradnih zidova.

pročitaj više...