Saveti/blog

Ovde možete kao Klijent pronaći dosta stručnih tekstova iz velikog broja kategorija radova, videti interesantne ideje, ali i sagledati pravne savete pre početka Vašeg građevinskog poduhvata.

Kao Izvođač radova, možete pročitati edukativne tekstove i pronaći savete za najbolji rezultat Vašeg rada na SviMajstori.com.

logoOutline

Idealan način da se brzo i efikasno dobije dodatni prostor u domu ili kancelariji, jeste postavljanjem pregradnih zidova. Iako na prvi pogled deluje da se radi o privremenom rešenju, činjenica je da su savremeni pregradni zidovi kvalitetni, trajni i sve sličniji standardnim varijantama. 

Kada se bira pregradni zid, cena je jedan od faktora koji značajno ubrzavaju odluku i opredeljivanje baš za ovu varijantu. Radi se o troškovno isplativom načinu unošenja nove dimenzije atraktivnosti u svoj prostor, uz veliki stepen praktičnosti i funkcionalnosti doma ili poslovnog prostora. Postoji više različitih vrsta ovih zidova, ali svaka od njih je savršen izbor za svaki tip objekata. 

cena pregradnog zida

Cena pregradnog zida od gipsa

Pregradni zidovi predstavljaju čvrste konstrukcije, čiji je osnovni materijal gips. Ploče mogu da budu jednostruke ili dvostruke, što utiče i na to koja će cena pregradnog zida biti. Pored toga, uslovi ambijenta – pojava vlage i buđi, isušenost, neravnine u prostoriji i slično, definišu tačnu vrstu ploče kakva će biti potrebna u određenoj situaciji. Tako, cena pregradnog zida u jednostrukoj konstrukciji kreće se od minimalnih 15 evra po jednom kvadratnom metru, pa naviše. U ovaj iznos uključen je rad molera i potreban materijal. U slučaju da se bira pregradni zid od gipsa u dvostrukoj konstrukciji, tačnije onoj koja na dve strane ima dve ploče – „duplirane“, tada je cena od oko 20 evra, pa ka skupljim varijantama. 

U slučaju da se postavljaju polukružni, lučni ili drugi tip konstrukcije nepravilnog oblika, cena pregradnog zida se povećava nekada i dvostruko. Potkonstrukcija veoma utiče na to koja će cena pregradnog zida od gipsa biti. Ukoliko se odabere metalna potkonstrukcija u jednom sloju, to je oko 20 evra po kvadratu, dok je na nivou od 30 evra dvostruki metalni sloj potkonstrukcije. Specijalne karakteristike su velika zvučna izolacija, što se doplaćuje još nekih 5 evra po jednom kvadratnom metru. Takođe, izrazita protivpožarna svojstva imaju pregradni zidovi čija je cena takođe na višem nivou od standardnih – za jednostruke od 25 evra po kvadratu, do 35 evra za dvostruke varijante.

Prednosti koje imaju pregradni zidovi

Cena pregradnog zida od gipsa velika je prednost za klijente, što je čini široko rasprostranjenom varijantom u svim tipovima objekata. Pored toga, savremeni tipovi konstrukcija su čvrsti, izdržljivi i imaju vrhunski kvalitet. Takođe, odlično izoluju buku i spoljne uticaje, pa je nivo izolacionih svojstava i do 70 decibela. To potvrđuje i odlična debljina ploča, koja se kreće od 10 do 12 centimetara, uključujući dimenzije same ploče i konstrukcije. 

Efikasnost pregradnih zidova proizilazi i iz jednostavnog načina postavljanja, odnosno uz spajanje akrilom ili postavljanjem šafova. Napredak tehnologije u kreiranju ovih tipova zidova učinio je da danas postoje i napredna rešenja, a to su vodootporni pregradni zidovi, kao i specijalne vatrootporne varijante. 

Pregradni zidovi su inovativan način da se za kratko vreme i uz nizak novčani izdatak renovira prostor i dobije nova kvadratura raspoloživa za kreiranje i realizaciju živopisnih ideja. Cena pregradnog zida od gipsa je na optimalno isplativom nivou, jer za razliku od standardnih tipova ne zahteva postavljanje blokova, rušenje, veliku prašinu, dosta vremena i visoke izdatke. Kada se bira pregradni zid, cena je olakšavajući faktor, jer daje maksimum benefita za ne tako visoke troškove.

Koja je cena malterisanja po kvadratu

Bilo da se radi o podlozi koja će biti klasično okrečena, oblepljena tapetama ili uređena nekom dekorativnom tehnikom, neizostavan deo kreiranja ravnih i kvalitetnih zidova jeste malterisanje.

pročitaj više...
Cena lepljenja pločica po kvadratu

Cena lepljenja pločica po kvadratu zavisi od velikog broja faktora i određuje se u zavisnosti od uslova.

pročitaj više...
Cena parketa po kvadratu sa ugradnjom

Cena parketa po kvadratu rezultat je dejstva brojnih faktora, a najčešće je opredeljena izborom samih kupaca.

pročitaj više...